Ο Κυριάκος  Διακάτος ιδρυτής του Athlos Dog Training και του εκτροφείου Thor og Freya γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981 μεγαλωμένος σ’ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη για τα ζώα δεν άργησε να δείξει ενδιαφέρον για την ενασχόληση του με αυτά.

  Ο πρώτος σκύλος που γνώρισε ως παιδί ήταν ένα βέλγικο ποιμενικό (Groenendael) η Ήρα, μετά ακολούθησαν ένα East Siberian Laika ο Όλεγκ κι ένα γερμανικό ποιμενικό ο Γολιάθ.

  Αν και οι αρχικές σπουδές του αφορούσαν τον μηχανολογικό κλάδο κι εργαζόταν ως υπεύθυνος παραγωγής σε εταιρία μεταλλικών κατασκευών τα άφησε όλα για να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπά και τον γεμίζει.

  Σπούδασε δίπλα σε έλληνες δασκάλους με τους οποίους συνεργάστηκε σε σχολή σκύλων-εκτροφείο κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για σκύλους εργασίας από σημαντικούς εκπαιδευτές-δασκάλους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

  Ποτέ δεν σταματά όμως να ενημερώνεται για νέες μεθόδους εκπαίδευσης μέσω σεμιναρίων επειδή όπως λέει: “Η γνώση δεν έχει οροφή”

  Αυτή τη στιγμή έχει δυο εκπληκτικούς σκύλους, την Ρέα που είναι λευκό ποιμενικό και την Kox van de Utadreef βέλγικο ποιμενικό (Malinois)

  Είναι εκτροφέας Βέλγικων ποιμενικών (Μαλινουά) και Τζακ Ράσελ Τεριέ, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων και του Ο.ΒΕ.Π.Ε (ΌΜΙΛΟΣ ΒΕΛΓΙΚΩΝ ΠΟΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ)